|
کم و بیش هر هفته توفیق پیدا می کنم و با مردم مناطق محروم گپ و گفتی دارم .چند روز قبل یکی از عزیزان حاشیه شهر که بیست سال از عمراش را در نقاط محروم حاشیه شهر زندگی کرده و اکنون در یکی از دستگاه های دولتی مشغول بخدمت است بمن می گفت مگر خانه های کوچک 30 متری و 40 متری حاشیه شهر را ندیده اید .مگر آمار فرزندان این مناطق را ندارید .
مساحت مسکن بسیار کوچک و تعداد خانوار بالغ بر 6 یا 7 فرزند با توجه به استعداد و علاقه محصلین این مناطق غیر برخوردار ،اگر محصلی اراده به تلاش برای فراگیری دروس داشته باشد چگونه میسر است .راستی مسئولین شهر برای این سرمایه های مهم جامعه چه تدبیری اندیشیده اند .مگر در هر محل یک قرائت خانه ایجاد کردن چقدر هزینه بر میدارد .اگر 100 قرائت خانه بطوریکه در تمامی حواشی شهر دسترسی مناسب برای خانوارهای ساکن وجود داشته باشد و هر قرائت خانه 50 میلیون تومان هزینه ببرد ،می شود 5میلیارد تومان .اگر در مقایسه با یک تقاطع غیر همسطح بررسی شود که حدود 15 میلیارد تومان برای یک تقاطع و روان سازی ترافیک هزینه برداشته است ،کدامیک مهمتر است ؟!
الویت با کدام است ؟راستی چرا از 10 سال قبل تاکنون بودجه متعارف فرهنگی شهرداری جذب نشده است .اگر این همه کاستی وجود دارد ،پس علت عدم جذب بودجه فرهنگی در کلانشهر مذهبی مشهد چه می تواند باشد .براستی حلقه مفقوده کجاست ؟
مدیران لایق و توانمند در معاونت فرهنگی کم نیستند .دوستان ما چه معضلی دارند که این بودجه جذب نمی شود .
در سال 88 بودجه شهرداری مشهد بالغ بر 1000 میلیارد تومان است .می تواند 5 درصد این بودجه صرف امور فرهنگی شهر شود .در برخی از کلانشهرهای کشور بالغ بر 5 درصد را جذب می کنند حال چه اتفاقی افتاده است که با توجه به ضرورت بیشتر خدمات فرهنگی در شهر مقدس مشهد همه ساله کمتر از 2 درصد بودجه شهر صرف امور فرهنگی می گردد .
واقعا جای تاسف است و البته غیر قابل کتمان !
لازم است شورا و شهرداری با توجه بیشتر و با همفکری با نخبگان فرهنگی سرو سامانی به امور فرهنگی بخشیده و از تمام بودجه در این حوزه با برنامه ای دقیق و کارشناسی شده بهره ببرد و در غیر این صورت در دو دنیا شرمنده ذات ربوبی و مردم شریف خواهیم بود .
غرق در این تفکرات بودم که دوستم ادامه می داد ،کاستی فرهنگی که تنها قرائت خانه نیست .چرا در تهران 900 سالن ورزشی سرپوشیده وجود داشته باشد و در مشهد به 90 سالن هم نمی رسد .سخن او را تأئید کردم و به او قول دادم با مدیران اجرایی مطرح کنم و به اندازه توان پیگیر این امر مهم باشم .
|